Terra Fageto staat gekenmerkt als familiebedrijf. Het zijn de voetafdrukken van hun ouders en grootouders. Dante, de man die opgroeide tussen de olijfbomen en wijnstokken heeft er hart en ziel ingestoken om goede wijn te produceren. Zijn zoon Claudio en vrouw Maria hebben na overname een snuifje innovatie in de wijnmakerij aangebracht. De Terra Fageto wijnen werden naar een hoger niveau getilt. De 3e generatie, hun zonen Angelo en Michele, bereiden de kennis nog verder uit. Angelo is deskundig oenoloog en Michele de kenner van de Amerikaans innovatieve technieken. Hun kennis tesamen brengt de start naar de biologische productie. Deze wijnmakerij bevindt zich op het 35ha terrein in Pedaso. De adem van de zee, de wind van de heuvels en de bescherming van het Sibillini gebergte kenmerken het wijngebied in het zuiden van de regio Marche, tussen Pedaso, Val d’Aso en het Piceno gebied. Hierdoor loopt de rivier d’Aso.
Ze werken met de witte druiven Trebbiano, Pecorino, Passerina en Chardonnay en bij de rode met Montepulciano en Sangiovese.
In de regio Poppel, Weelde, Ravels, Baarle-Hertog/Nassau