Ben je 18 jaar of ouder?
Deze Verdejo druiven staan aangeplant in Rueda en krijgen na oogsting in Penafiel (de Bodega) de verdere opvoeding in inox vaten. De wijn heeft een bleekgele kleur met groene reflecties. Aroma's van perzik, peer, mango en licht vegetale ondertonen van venkel, vers gras. Het smaakprofiel geeft levendige zuren weer, met veel fruitigheid en een frisse body, zeer aangenaam zacht mondgevoel en een heerlijke afdronk met een licht bittertje op het einde, wat het zeer interessant maakt. Deze wijn heeft alles in huis wat een Verdejo te bieden heeft! Compleet en voor een breed publiek inzetbaar! Foodpairing: - Gebakken dorade met citroen - Garnalen, coquilles, gekookte mosselen - sushi /sashimi - gegrilde groenten - pasta met zeevruchten
Deze Roble is een zeer evenwichtige wijn met grote persoonlijkheid, fruitig en medium body gemaakt voor 100% van de Tempranillo druif en een opvoeding gehad van enkele maanden eik. De kenmerken zijn aroma's van rood fruit (kersen, farmbozen) en een lichte hint van zoethout, in de mond zeer fris en fruitig . In de neus komen we tonen van vanille, kaneel en rijp fruit tegen. De smaak is mooi in balans, matige tannines en een zachte afdronk met kruidige toetsen en het rode fruit dat de smaak compleet maakt. De wijn is kersenrood met licht violetachtige tinten. Dit is een wijn voor een breed publiek!Ge Foodpairing: - gegrilde kip met Spaanse kruiden - varkenshaasje in licht rode wijnsaus - lamskoteletten met rozemarijn - Gegrilde groenteschotels, ratatouille
De perfecte wijn voor de liefhebber die van zeer smaakvolle wijnen houden. Na een opvoeding van 24 maanden in Frans -Amerikaans eikenhouten vaten geeft deze wijn mooi rijp fruit weer met tonen van leer, kruiden, gebrande koffie. De kleur is kersenrood met lichte baksteentinten. Zeer vol van smaak, krachtig, aanwezige tannines, lange aandhoudende afdronk die deze wijn compleet maakt. Deze wijn kan nu gedronken worden, maar is zeker ook nog een goede bewaarwijn! Foodpairing: - hertenbiefstuk in rode wijnsaus - wildzwijnragout - gebraden fazant met veenbessensaus
Altamimbre is de trots van het wijnhuis! Een zeer kleine oplage die enkel op de markt komt als de oogst aan zeer hoge kwaliteitscriteria voldoet. Deze druiven zijn afkomstig van enkel wijngaarden waar de wijnstokken meer dan jaar oud zijn.Ze staan op de gronden aan de Bodega gelegen in Peñafiel. De wijn is gemaakt voor 100 % van de Tempranillo druif en heeft een rijping van 20 maanden gehad in Frans- Amerikaans eikenhouten vaten, gevolgd door flessenrust voordat deze op de markt komt. De kleur is intens rood met een violettoets. Deze wijn is zeer complex met aroma's van zwarte kers, bramen,vanille, karamel, koffie, toast. De smaak is krachtig, maar elegant. Tannines zijn aanwezig, maar goed geintegreerd, de afdronk is lang en mooie toetsen van rijp fruit. Een echte genietwijn! Foodpairing: - ribeye van de grill met rozemarijnboter - osssenhaas met rode wijnsaus of truffeljus - lamsrack met kruidenkorst - stoofpot van everzwijn met paddestoelen
De wijngaarden zijn gelegen in Cigales en de wijnstokken zijn meer dan 40 jaar oud. Deze rosado is een blend gemaakt van de Tempranillo druif die zorgt voor de structuur, het aroma en de kleur. De druif Grenache zorgt voor de frisheid, de zuurgraad en citrustonen komen van de Garnacha Gris druif, de finesse van de Albillo en de aromatische kracht van de Verdejo druif. In de neus geeft dat rood fruit en bloemige accenten. Het is een zeer evenwichtige wijn, mooi fris en levendig. Eind september is de manuele oogsting, hierna volgt een maceratie van 6-8uur, langzame gisting bij lage temperatuur om de aroma's en de frisheid in de ondergrondse kelders en betonnen tanks te behouden. Foodpairing: - tapas - salades met vis - gegrilde zalm met citroen en kruiden - pasta met garnalen en tomaat- basilicumsaus - polo al ajillo (kip in knoflookolie) - paella met zeevruchten
In de regio Poppel, Weelde, Ravels, Baarle-Hertog/Nassau
Het combineren/zelf samenstellen van wijnen is mogelijk